top of page

GRATIS VERZENDING OP BESTELLINGEN VANAF €75,- BINNEN NEDERLAND

tips

OPTIMAAL GENIETEN VAN JE BEYOND STORIES PRODUCTEN?

WORDT ZELF EEN CANDLE SORCERESS MET DEZE TIPS!

cANDLE SORCERESS HANDBOOK:


⦁    Soms heeft een houten lont wat last van opstartproblemen. De vlam wil na het aansteken meteen weer uitgaan. Als dit het geval is bij jouw kaars, probeer dan de aansteker wat langer bij de lont van de kaars te houden zodat er een kleine melting pool van was ontstaat rondom de lont.

⦁    Voorkom tunneling - laat je kaars lang genoeg branden zodat de gehele bovenlaag gesmolten is. Zo voorkom je dat er een hoop was langs de rand blijft zitten en je langer van je kaars kunt genieten!

⦁    Als je toch last hebt gekregen van tunneling, dan kun je dit verhelpen door een aluminiumfolie tentje om je kaars heen te maken. Pak simpelweg wat aluminiumfolie en bevestig dit rondom de kaars aan de bovenkant. Let erop dat je wel wat ruimte open laat anders kan de kaars niet ‘ademen’ en gaat hij meteen weer uit. Het kan voorkomen dat je lont gaat ‘verdrinken’ in de was. Indien dit het geval is, kun je een keukenpapiertje in de was dippen om zo wat was op te zuigen. Blaas je kaars wel eerst uit voordat je dit doet!

⦁    Houdt de lont kort - de vlam kan anders te groot worden. Knip voordat je de kaars opnieuw wilt gaan branden, het zwarte roet van de lont af met een speciale lontenknipper of met een gewone schaar. Als je kaars niet blijft branden, kan dit zijn doordat de lont te lang is of dat er teveel roet aan de lont zit. Je kunt het zwarte roet eventueel ook met je vingers wat afbrokkelen.

⦁    Het kan voorkomen dat een lont een beetje verschuift tijdens het branden van de kaars. Zorg ervoor dat de lont in het midden van de kaars blijft door de lont wat terug naar het midden te plaatsen als de was nog zacht is. Doe dit niet met je vingers, maar gebruik hiervoor bijvoorbeeld de achterkant van een lucifer. Bij een houten lont zul je hier overigens weinig last van gaan hebben.


⦁    Als je de geur van de kaars niet sterk genoeg ruikt, probeer de kaars dan dichter bij je in de buurt te zetten of de kaars in een kleinere ruimte te branden. Sommige geuren zijn eenmaal wat subtieler dan anderen.

⦁    Indien je de glazen container wilt recyclen voor eigen gebruik, kun je deze eenvoudig schoonmaken met warm water en zeep. Doe dit voorzichtig en gooi ze niet zomaar in een teiltje of in de wasbak indien je het label niet wilt beschadigen. Als ze weer mooi schoon zijn, kun je ze bijvoorbeeld hergebruiken als waxinelichthouder (let er op dat je het deksel er niet op laat zitten tijdens het branden), pennenbakje, houder voor wattenstaafjes/schijfjes, opbergbakje voor andere snuisterijen en nog veel meer! Het waxmelts doosje is eenvoudig te recyclen door deze bij het plastic afval te gooien.

 

bottom of page